MUZIEK

   Liefde voor muziek (0.29-0.35)

 

      

MUZIEK NU

DAGORKEST VAN HET

Koninklijk Woensels Muziek Corps

http://www.woenselsmuziekcorps.nl

In januari 2001 is het Dagorkest van het Koninklijk Woensels Muziek Corps opgericht. Het orkest bestaat uit ongeveer 40 muzikanten die overdag met elkaar muziek kunnen maken en waarbij de leeftijd geen enkele rol speelt. Het repertoire is breed. Van marsmuziek tot licht klassiek, maar vooral herkenbare muziek. Het Dagorkest geeft optredens  in de regio Eindhoven. Vooral in woonzorgcentra en op basisscholen, met het doel om de kinderen enthousiast te maken zelf muziek Dirigent sinds 2013: Willemijn van den Berg.


La Cumparsita: https://www.youtube.com/watch?v=F0L-WzE8TQ8&t=4s

MUZIEK VERENIGING EINDHOVEN WEST

www.muziekverenigingeindhovenwest.nl

Opgericht 21 juni 1945. Van oudsher de harmonie van het stadsdeel Strijp in Eindhoven, vandaar de naam Eindhoven West. Momenteel speelt het groot orkest, bestaande uit een veertigtal muzikanten met goede kwaliteiten en veel plezier, onder de bezielende leiding van dirigent Reinhard Wind. Naast de repetities worden regelmatig concerten verzorgd in de Lievendaal zelf, in het Philips van Lenneppark, Evoluon, van Doornekiosk, in het Carat-paviljoen in Helmond, in bejaardenhuizen, pretparken, uitwisselingsconcerten met andere verenigingen in en buiten Eindhoven, kerstconcert in de Trudokerk, enz., enz.. Bij de muziekkeuze wordt uiteraard vooral gelet op het luistergenot voor de toehoorders, maar, zeker ook moet het ook prettig en uitdagend zijn voor de muzikanten. Een mooie mix van populaire hedendaagse en klassieke muziek, geschikt voor zowel jongere als oudere muzikanten. Dirigent: Reinart Wind

 

MUZIEK VROEGER

POCO LOCO

 

Ruim 27 muzikanten bij elkaar die het leuk vinden om zich speciaal te richten op Zuid- Amerikaanse en Spaanse muziek. Het zeer veelzijdige repertoire van Poco Loco, bestaat dus vooral uit typische muziek van Latijns Amerika en Spanje stijlen. De tango’s, bolero’s paso-dobles, rumba’s en samba’s, worden afgewisseld met muziek waarmee ze een uitstapje maken naar de rest van de wereld. Dirigent: Tini van Dommelen

SOUND EXPRESS    

SOUNDXPRESS IS  

 

HAPPY SOUND

 

 

 

BLUSSWERRUK

 

 

 

 

 

                                         

 

 

  

 

 

 

 

 

 

                                       MUZIEK UNIEK

 

ARIENS TONEEL

                                              FARINE

Farine,  de Mulderskapel, opgericht 3 maart 1993, is een Lampegatse (Eindhovense) kapel. Farine is een kapel waarbij de gezelligheid voorop staat. Het motto van deze enthousiaste club muzikanten is: “Als het maar gezellig is.” Jong en oud zijn welkom. Leeftijd is niet belangrijk. De gezelligheid is het belangrijkste, maar een goed stukje muziek maken natuurlijk ook. Daarom wordt op dinsdagavond serieus geoefend en wordt er ook regelmatig opgetreden. Natuurlijk is ze de  begeleiding van K.V. de Mulders op de carnavalsbals, maar ook op de kapellenfestivals is Farine een graag geziene gast. Met Farine erbij is het altijd gezellig. De kapel deed voor de eerste keer mee met de verkiezing van het Eindhovens Carnavalslied in 1994 en behaalden de ‘Aanmoedigingsprijs Eindhovens Dagblad.’ En Farine wint in 1996 de Lampegatse Rommelpot! Met het nummer ‘Ik ha ger stil gestoan.’ Farine kwam met dat leuke nummer zelfs op de beroemde Brabantse Knotskrakers cd! De muziek is van Geert Konig, de zang van Frans van Lierop en de tekst van mij.
                                           ‘Ik ha ger stilgestoan’
                                                ‘Lampegatse dame’
Het nummer ‘Lampegatse Dame” van Farine werd van de zeventien liedjes zelfs vijfde! Ze kwam uit op de cd “DAS NOU LAMPEGATS”. De muziek was weer van Geert Konig, de zang van Frans van Lierop en de Vrolijke Fransjes, de tekst van mij:
In 1997 deed Farine met de Rommelpot mee en bereikte een 4e plaats. De muziek is van Geert Konig en de tekst van mij:
                                               “La mij mar schuive”
In 1998 deed Farine met de Rommelpot mee en bereikte een 5e plaats. De muziek is van Geert Konig en de tekst van mij:
                                               “Ik gao mar efkes”

Het nummer ‘Lampegatse Dame” van Farine werd van de zeventien liedjes zelfs vijfde! Ze kwam uit op de cd “DAS NOU LAMPEGATS”. De muziek was weer van Geert Konig, de zang van Frans van Lierop en de Vrolijke Fransjes, de tekst van mij: